Trei magazine Profi, deschise fara autorizatie de construire, cu complicitatea Primariei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

profi baia mare barajuluiCu o legislatie tot mai restrictiva si cu sanctiuni tot mai mari pentru nerespectarea ei, compania Profi continua sa ne uimeasca. Lantul de magazine detine in Baia Mare trei puncte de lucru care incalca legea. Trei dintre acestea nu au nici macar autorizatie de construire, astfel ca functioneaza in ilegalitate de ani buni.

Magazinele situate b-dul Decebal si str. Iuliu Maniu s-au deschis in 2013, dar nici pana azi nu au intrat in legalitate. Cea mai recenta constructie fara autorizatie s-a ridicat in cartiereul Ferneziu (str. Barajului) si s-a deschis in 25 iunie.

Pana acum, inspectorii Primariei Baia Mare nu au miscat un deget pentru a dispune desfiintarea constructiilor ridicate ilegal, desi au fost sesizate cu privire la acest aspect.

Singurele institutii care au luat masuri sunt Inspectoratul Teritorial de Munca si Inspectoratul Judetean in Constructii. Astfel, firma Profi Rom Food a primit o amenda de 7 mii lei, pentru faptul ca nu au anuntat inceperea lucrarilor la magazinul din Ferneziu, si cu 5 mii lei, pentru lucrari fara autorizatie de construire la magazinul situat pe str. Melodiei.

Conform legii, executarea de lucrari de construire fara autorizatie reprezinta contraventie. In unele cazuri, vorbim chiar de infractiuni.

Conform legii 50/1991, executarea de lucrari la bransamentele pentru utilitati este infractiune. Insa reprezentantii Primariei Baia Mare ridica din umeri, desi au fost sesizati cu privire la incalcarea legii in cazul magazinelor Profi. Niciunul dintre acestia nu au dat vreo declaratie in acest caz.

Principalul vinovat este arhitectul sef Mircea Dinculescu. Conform conducerii Profi Rom Food, “dosarul pentru obtinerea autorizatiei este blocat in biroul arhitectului sef”. Pe lista, urmeaza Gheorghe Perian, seful Politiei Locale. Acesta cunoaste situatia, insa refuza sa le permita inspectorilor Corpului de Control sa isi faca datoria. Evident, nu Perian a luat aceasta decizie. Seful Politiei locale are superiori. Insa nici primarul Catalin Chereches si nici viceprimarul Istvan Ludescher nu au putut fi contactati.

Avand in vedere complicitatea angajatilor Primariei, care aproba tacit incalcarea legii de catre reprezentantii Profi, nu putem decat sa avem suspiciunea unui caz de coruptie. Pe aceasta cale, sesizam Parchetul Maramures si DNA Maramures sa deschida un dosar penal pe numele celor implicati.

Situatia magazinelor Profi Baia Mare

– Decebal – deschis in 2013 – nu are autorizatie de construire

– Iuliu Maniu – deschis in 2013 – nu are autorizatie de construire

– Barajului – deschis in 2015 – nu are autorizatie de construire; bransamente realizate fara autorizatie (infractiune, legea 50/1991) – s-a aplicat o amenda de 7 mii lei de catre ITM

– Melodiei – deschis in 2015 – lucrari incepute fara autorizatie de construire – s-a aplicat o amenda de 5 mii lei de catre Inspectoratul in Constructii – ulterior, s-a emis autorizatia de construire

– Cosmonautilor – deschis in 2002 – are autorizatie de construire din 2008.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

12 Comments

 1. FC

  No , da ce dracu mai fac astia prin PRIMARIE – primarul kake, viceprimarul istvan, viceprimarita ( no era sa zic – brutarita ) hofer dar mai ales acest super dotat politistul anului perian …. ?

  Reply
 2. 88888888

  Sfantu Cache de Bai Mare – ocrotitorul si pastorul cancanului handbalistic a efectuat deplasarea cu gandul de a mai bea un pahar de aghiasma cu fratele intru paranghelie Tone Tiselj – la el acasa. Desi obosit de moarte fiind si-a dat ultima picatura de minciuna pentru promovarea Romaniei. Fara deplasarea lui in sala goala a slovacillor ar fi fost imposibila aceasta mare minune.
  Sa ne rugam deci, pentru pacea si linistea fratilor eretici de la congregatia DNA.

  Reply
 3. ioan

  „Superpolistul” ANULUI , PERIAN nu se da in laturi de la absolut NIMIC !
  Un „NO NAME” ajuns pe cai mari !
  Modelul de succes al sefilor de dupa ’89 !
  Net cultura , net CARACTER !
  Poate ii postati „IMPRESIONANTUL” CV !

  Reply
 4. Vlad

  Si totusi de ce nu il demite domnul Primar pe acest agramat , sef de politie facut la apelul bocancilor , PERIAN, este complicele lui cumva ?
  Si PROCURORII ce asteapta , invitatii speciale…este FUNCTIONAR PUBLIC !
  Pana cand vom permite ca asrfel de specimene sa acceada in functii de demnitate publica ?
  Ce anume din „vasta” sa experienta educationala si profesionala l-a propulsat intr-o functie de o inalta responsabilitate publica si bine renumerata , domnule PRIMAR ?…
  Traim. In Romania…Chiar nu sunt oameni pregatiti in aceasta tara ?

  Reply
 5. Titus

  Nu fiti rai, nu vedeti in foto ca inca nu este asfalt in fata magazinului.Ce va face primaria ?Desigur ca le va face parcarea din fata, ca doar nu credeti ca or sta aia asa cu parcarea decopertata ?Asta e varianta Soarecu’, la alta scara.Bravos.

  Reply
 6. Nelu

  Ia nu mai dati cu stangu in dreptu: cel de pe Decebal si cel de pe Iuliu Maniu existau de cand lumea si aveau acelasi obiect de activitate, doar ca erau sub alta firma. Practic e aceeasi Marie cu alta palarie. Nu vad de ce le-ar fi trebuit alta autorizatie de construire ca erau gata facute pentru exact aceeasi treaba. Cat despre cel din Ferneziu… Dar no… scor 2 la 1 pentru Profi!

  Reply
  1. Vasile

   Esti in eroare, maestre. Au facut modificari atat interioare, cat si exterioare. Deci, aveau nevoie de autorizatie. Mai citeste. Cititul e un exercitiu bun pentru creier.

   Reply
 7. Perian.perie primarul

  Perian, nume de lingau. Recunosc ca sunt cel mai mare dobitoc si agramat! Trebuie sa mi dau demisia urgent, ca altfel intru si eu la balamuc impreuna cu cei mai mari. La cate prostii am facat…nici voi nu stiti prea multe…

  Reply
 8. Qqq

  Si la Fagaras str Câmpului bl 11 sa deschis un mag Profi fără autorizații iar autoritățile locale nu fac nimic .Rusine

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2