Baia Mare un oras fara… cartiere?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Odata preluate atributiile de primar, edilul sef a purces la treaba, umpland orasul cu utilaje si constructori. Se simtea nevoia unui gospodar priceput la toate, capabil sa scoata din amorteala maturatorii, gunoierii, muncitorii de la spatii verzi si drumarii, de fapt toate celelalte categorii care dormitau sub silvicultorul interimar. Locuitorii municipiului si-au facut cruce, au scuipat in san si s-au dus sa dea acatiste pentru judecatorul care ne-a redat conducatorul iubit.

Odata cu demararea in tromba a lucrarilor a reinceput si actiunea de promovare pe bani publici a imaginii intaiului cetatean, cel care nu vrea sa priceapa ca un primar bun nu trebuie sa fie ostentativ vizibil si nici nu trebuie sa se laude cu ce face. De aia e platit si asa cum singur afirma „la asta ma pricep, sa dau cu matura si sa tund iarba”. Strateg intelept si politician harsit, primarul stie cum sa-si stabileasca prioritatile intervenind pe arterele principale, pe traseele cele mai aglomerate in trafic si in zonele cu maxima vizibilitate.

Nimeni nu zice ca aceste lucrari nu trebuiau facute, desi s-a turnat asfalt si in zone unde s-a intervenit si acum doi, trei sau patru ani. Problema e ca nu se lucreaza in cartiere, areale unde locuiesc 70% din baimarenii platitori de taxe. Fotografiile baimarenilor confirma strategia de marketing a liderului administratiei locale, imaginile fiind edificatoare si nu necesita comentarii.

Cat despre promisiunile facute public, fie cu microfonul in mana, fie prin autodictare cu pixul pe hartie in emisiuni televizate, slabe sperante. Cartierele se vad doar din satelit sau drona, iar pentru imaginea publica se mai gasesc niste pensionari care se inghesuie pentru fotografii de grup cu primarul, pentru a fi urcati pe facebook spre deliciul nepotilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2