Baia Mare va avea parcare supraterana. Aceasta va fi functionala din 2018. Vezi aici unde va fi amplasata

Reclame home 1
Reclame home 1

300 de locuri va avea parcarea supraterana care se va construi pe strada Crisan, pe locul Clubului Vointa. Investitia se ridica la aproximativ 4 milioane de lei si va fi gata in vara anului 2018. Studiul de fezabilitate deja exista.

La ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au votat cu unanimitate de voturi ca imobilele clubului mai sus mentionat sa treaca in patrimoniul municipalitatii, acestea fiind in proprietatea ATCOM, cu scopul amenajarii unei parcari supraterane.

“Exista posibilitatea sa facem acest pas. Noi gandim acolo o parcare supraterana care sa compenseze nevoia de parcari din centrul istoric al Municipiului Baia Mare pentru a putea sa venim in fata cetatenilor cu un proiect echilibrat de gestionare a Pietei Libertatii, respectiv a parcarii din Piata Libertatii, circulatiei din Piata Libertatii si tot ceea ce inseamna aglomerare in central istoric al Municipiului.

Este o nevoie a cetatenilor care frecventeaza acea zona. Este singura parcare pe care o gandim in centrul istoric. Mai exista si alte terenuri pe care putem face astfel de parcari supraterane pentru a nu intra in Piata Libertatii, pentru a sapa si pentru a face acolo parcare subterana, care ar necesita bani foarte multi respectiv, un deranj foarte mare. Si atunci am gandit ca un prim pas, realizarea acestei investitii, respectiv preluarea acestor terenuri”, a precizat reprezentantul Primariei Baia Mare.

Cladirile Clubului Vointa vor fi daramate, iar primele sapaturi se vor face la sfarsitul lunii octombrie 2017. De precizat ar mai fi faptul ca, aceasta parcare va avea, cel mai probabil, si un etaj subteran.

Initial proiectul a fost facut pe patru nivele, doar suprateran, insa un nivel va fi redus si se va intra in subteran pentru a nu inalta cladirea mai mult de trei etaje deoarece este o zona de case.

Parcarea se va face pe structura de beton, cadre prefabricate, modulare astfel incat doar asamblarea sa se faca la fata locului. Intrarea se va face din strada Crisan, iar  iesirea se va face prin spatele Teatrului Municipal Baia Mare, direct in Piata Pacii.

Banii care vor fi investiti in acest proiect vor fi de la bugetul local deoarece costul nu este foarte mare si poate fi amortizat in cel mult 7 ani, spun reprezentantii Primariei.

Astfel, aceasta parcare va produce si bani. Soferii care vor dori sa-si lase aici autoturismele vor trebui sa achite o taxa de sub 2 lei/ora.

Parcarea va avea atat camere de supraveghere cat si angajati care vor supraveghea masinile si care vor asigura curatenia si intretinerea imobilului.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Oros Nicolae

    ce prostie sa faci pacare in centru istoric langa turnul lui Stefan si teatru si cu etaj ca sa poluam mai mult plus ca macar o sa vedem cum fac plaja oamenii din zona aia de la case vara iar iarna orcicum nu se dezapezeste deloc pe stradutele alea asa ca merita investitia , oameni cu creier mic ,mic , mic ,nimic

    Reply
  2. Bau

    imi place foarte mult de reprezentantul primariei, acum doreste sa respecte nivelul cladirilor din zona, dar cine a aprobat blocul de pe victoriei vis-a-vis de localul Stadion?! toate cladirile istorice de peste Sasar au maxim P+1 dar blocul are P+2. Cine a aprobat extinderea vechiului restaurant Diamant cu P+2 cand toate cladirile din zona au maxim P+1?! nu tot primaria a aprobat aceste ilegalitati?!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole