Băimăreanul Florin Podină, fost membru PSD, dat în urmărire națională. Acesta a părăsit arestul la domiciliu. Podină este cercetat pentru trafic de droguri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Surse apropiate ZiarMM.ro au relatat faptul Florin Podină, fost membru PSD Maramureș a fost dat în urmărire națională de polițiști. Bărbatul, în 2019, a fost arestat pentru trafic de droguri.

Într-o primă fază acesta a primit măsura arestului la domiciliu și ulterior s-a dispus măsura arestului preventiv. Traficantul Florin Podină este de negăsit încă de marțea trecută, 8 septembrie 2020.

Poliția Maramureș a venit cu câteva precizări în acest caz: ”Față de bărbatul în vârstă de 36 de ani din Baia Mare s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive. În prezent polițiștii desfășoară activități în vederea identificării celui în cauză”

Podină este, acum, urmărit național. Persoanele care pot da relații despre acesta se pot adresa Poliției Maramureș.

***Facem precizarea că în martie, 2019, procurorii DIICOT au reținut în sarcina lui Podină faptul că acesta a adus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care le-a comercializat pe raza orașului Baia Mare.

Totodată procurorii DIICOT au mai reținut faptul că: ”Suspectul P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate. (…)După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. (…) Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.”

La data de 8 mai, gazetadecluj.ro scria: ”Curtea de Apel Cluj a decis să mențină măsura arestului preventiv pentru Florin Podină, fost candidat la Parlamentul României, judecat alături de alte persoane pentru trafic de droguri”.

Acum polițiștii Biroului Urmăriri încearcă să-l găsească.

Florin Podină, de profesie inginer, a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pe listele PSD Maramureș pentru un loc în Camera Deputaților. Acesta reprezenta Țara Lăpușului.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2