Baimarenii au protestat in fata BNR din cauza francului elvetian (FOTO)

Reclame home 1

protest bnr franci (3)Aproximativ 20 de baimareni s-au strans vineri dupa-amiaza in fata sediului BNR pentru a-si arata nemultumirea fata de nivelul francului elvetian.

Unul dintre cei prezenti a spus ca, daca la momentul contractarii creditului in franci avea o rata de aproape 5 milioane lei vechi, acum are de platit 12 milioane.

“Cel mai rentabil era francul elvetian, pentru ca la celelalte nu te puteai incadra. Atunci rata era de 4,9 milioane lei vechi, iar acum am 12 milioane. Doresc sa fie rata cum a fost in 2010, pentru ca nu se poate. Era o conventie acolo ca pana la 20% se poate mari, acum e 100%”, a spus Miclaus F.

O alta persoana a afirmat ca a fost nevoita sa-si ia credit in franci din cauza ca era singura moneda in care se incadra cu venitul.

“Din pacate, francul elvetian a luat-o la galop in ultima vreme si nu din vina noastra. In acei ani in care noi am luat acele credite, au fost niste ani in care bancile au promovat aceste credite. Foarte multe persoane, printre care si eu, daca nu ne-am incadrat la un pret in euro datorita veniturilor pe care le-am avut, francul a fost moneda salvatoare.

Diferenta este foarte mare, eu am contractat creditul cand francul era undeva la 2,5 lei si acuma se stie cat este, deci este o povara imensa. Din pacate, bancile nici nu doresc sa discute”, a precizat Diana Hada.

Vlad HERMAN

protest bnr franci (2) protest bnr franci (4)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. justitiarul

    Ce rusine. Unde sunt adevaratii mari debitori din MM cu stele pe umeri la politie, magistrati si politicieni? sa-ti duci copilul la o asemenea demonstratie de pseudodemocratie e degradant, un soi de santaj emotional. Rusine sa le fie parintilor care si-au expus copiii la asa ceva. De parca ei sunt de vina ca voi sunteti hapsani si neinspirati.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *