Baimarenii intarziati la plata impozitelor vor fi scutiti de penalitati si majorari

Reclame home 1
Reclame home 1

Executivul Primariei Baia Mare a anuntat la sfarsitul sedintei extraordinare a Consiliului Local, care s-a desfasurat ieri, 11 septembrie, ca s-a elaborat un proiect de hotarare prin care baimarenii care nu si-au platit taxele si impozitele pana la data de 31 decembrie 2018, sa fie scutiti de la plata penalitatilor si majorarilor.

“S-a elaborat un proiect de hotarare care vizeaza exonerarea de la plata penalitatilor si a majorarilor pentru cei care nu si-au achitat taxele si impozitele pana la 31 decembrie 2018. Astfel, cei care vor face platile pana la data de 31 decembrie 2019, vor fi scutiti. Atata vreme cat la sume derizorii ca si datorie, majorarile si penalitatilor devin in mai putin de 2 ani dublul sumei datorate, iar neplata sumei si cresterea accelerata a sumelor accesorii ne modifica in mod negativ exercitiul financiar anual a Primariei. In plus sunt si unitati de invatamant cu datorii la buget, provenite din neplata unui procent din sumele rezultate din inchirierea imobilelor scolilor si nu au cum sa le achite crescand la un nivel dramatic. In plus e bine uneori sa fie cate un “t(o)” (n.r.-t zero) si pentru datornici, ajutandu-i prin acest mecanism. Cred ca majoritatea celor care au acumulat datorii nu au facut-o cu reavointa ci din cauza unor probleme financiare”, a declarat unul dintre reprezentantii executivului Primariei Baia Mare.

In acest sens, proiectul de hotarare este deja pregatit si va intra in comisii pentru dezbateri, ulterior acesta va fi pus pe masa consilierilor locali pentru a-si exprima optiunile.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole