Baimarenii nu pot beneficia de cel mai performant aparat radiologic, aflat in dotarea Spitalului TBC (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cel mai performat aparat de radiologie, aflat in dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, nu este functional din cauza birocratiei. Astfel ca, baimarenii nu pot beneficia de radiografii in timp real din pricina celor care se incurca in prea multe documente. Oficialii Spitalului TBC Baia Mare spun ca vina apartine institutiilor care nu-si fac treaba in timp util.

“Anul acesta am avut un program investitional, in valoare de 26 de miliarde lei vechi, program care s-a desfasurat in totalitate pentru dotarea cu aparatura medicala. Cea mai performanta achizitie este un aparat de radiologie digitala, care reduce nivelul radiatiilor cu peste 90% si care face radiografia in timp real.

Din pacate aparatul este pus in functiune, functioneaza, dar nu putem sa-l utilizam pentru pacienti deocamdata, pentru ca nu am primit toate autorizatiile necesare. Acest lucru s-a intamplat din vina sistemului si a institutiilor care nu isi fac treaba la timp”, a declarat Sorina Pintea, manager Spital TBC, in cadrul emisiunii Garda de noapte difuzata la AXA Cinemar TV.

Chiar daca reprezentantii Spitalului de Pneumoftiziologie au platit o taxa de urgenta, autorizatia necesara functionarii aparatul de radiologie intarzie sa apara.

“Acest aparat, ca sa poata fi instalat ar avea nevoie de autorizatie de constructie pe spatiu. Autorizatia trebuie sa aiba acordul Directiei de Sanatate Publica si ulterior acordul Comisiei Nationale de Reglementare a Activitatilor Nucleare si Radiologice. DSP nu ne-a creat probleme, avizele s-au primit foarte repede, dar ANRANR are niste prevederi pe care chiar nu le inteleg.

Tarifele sunt foarte mari. Pentru autorizatia de constructie a spatiului am asteptat o luna si jumatate in conditiile in care am platit o taxa de urgenta si in conditiile in care am sunat in fiecare zi acolo. Este singurul motiv pentru care aparatul nu este folosit pentru pacienti“, a mentionat Sorina Pintea.

Andreea FAT


 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *