Banca Europeana de Investitii acorda Romaniei un imprumut de 300 de milioane de euro pentru cofinantarea proiectelor de mediu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani euroBanca Europeana de Investitii (BEI) acorda Romaniei un imprumut in valoare de 300 de milioane de euro pentru sprijinirea proiectelor de mediu in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, in perioada 2014 – 2020, a anuntat, joi, Ministerul Finantelor Publice (MFP), informeaza AGERPRES.

Contractul de finantare a fost semnat joi, la Luxemburg, de ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Cristian Popa.

“Contractul de finantare semnat este dovada bunei colaborari dintre Romania si BEI si a sprijinului permanent acordat de banca pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene si indeplinirea conditiilor asumate de tara noastra prin aderarea la UE.

Acordam o mare atentie mediului inconjurator si, prin acest imprumut, vom acoperi partial contributia bugetului de stat la proiecte in domeniul apei si apei uzate, a managementului deseurilor, a protejarii si conservarii biodiversitatii, refacerea ecosistemelor degradate si adaptarea la schimbarile climatice”, a declarat Anca Dragu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2