Banca Mondiala a deblocat 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Banca Mondiala (BM) a aprobat joi deblocarea unor credite totalizand 1,5 miliard de dolari in favoarea Ucrainei cu scopul de a-i intari transparenta financiara si infrastructurile energetice.

Aceste noi imprumuturi ale BM se inscriu in planul ajutorului de 27 miliarde de dolari promis de comunitatea internationala Ucrainei, aflata in profunda criza politica si economica.

‘Ne majoram asistenta pentru Ucraina pentru ca vrem sa-si amelioreze conditiile de viata ale populatiei si sa ajunga la o revenire economica intr-un moment crucial’, a declarat presedintele BM, Jim Yong Kim intr-un comunicat citat de AFP, transmite Agerpres.

Afectata de miscari separatiste proruse in estul tarii, Ucraina ar urma sa faca fata unei recesiuni de 5% in acest an, potrivit FMI.

Banca Mondiala s-a angajat sa deblocheze in total 3,5 miliarde de dolari pentru Ucraina pana la sfarsitul anului, in timp ce Fondul Monetar International urmeaza sa-i furnizeze 17 miliarde de dolari imprumut in urmatorii doi ani.

Jumatate din creditele aprobate joi (750 de milioane de dolari) sunt destinate sustinerii reformelor ‘de mare prioritate’ in tara in lupta impotriva coruptiei si in reformarea sistemului ‘inechitabil’ al subventionarii preturilor energetice, protejandu-le totusi pe cele mai sarace, precizeaza BM in comunicatul sau.

Mai mult de un sfert din finantari trebuie sa serveasca la ameliorarea capacitatilor energetice in toata tara, in timp ce ultimul sfert este centrat pe serviciile de aprovizionare cu apa, potrivit comunicatului.

Cu aceste noi proiecte, totalul sumelor angajate de BM in Ucraina se ridica la 3,4 miliarde de dolari, indica Banca in comunicatul sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *