Banca Mondiala a imbunatatit cu 0,7% estimarea de crestere a economiei Romaniei din acest an

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Economia Romaniei va inregistra un avans de 4,4% in acest an, fata de o expansiune de 3,7% previzionata in ianuarie, a estimat luni Banca Mondiala, in raportul privind Perspectivele Economiei Globale, informeaza AGERPRES.

De asemenea, institutia financiara internationala a revizuit in crestere cu 0,3% estimarile pentru 2018 si 2019, cand PIB-ul Romaniei ar urma sa creasca cu 3,7% si, respectiv, 3,5%.

In timp ce relaxarea fiscala va contribui mai putin la cresterea economiei Romaniei, ea va pune presiune pe deficitele publice si externe, se arata in raportul publicat luni de Banca Mondiala.

Romania isi va indeplini anul acesta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB si este posibil ca avansul economiei sa depaseasca estimarea oficiala de 5,2%, sprijinita de majorarea salariilor si de reducerile de taxe, a declarat luna trecuta ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, intr-un interviu acordat Reuters.

In primul trimestru din 2017, Romania a avut cel mai rapid ritm de crestere din UE, de 5,7%, datorita majorarii consumului, iar la sfarsitul lunii aprilie bugetul inregistra un usor excedent.

Viorel Stefan a explicat ca bugetul ar putea inregistra excedent la sfarsitul primului semestru, ceea ce inseamna ca tinta de deficit de 3% din PIB pentru intregul an va fi cu certitudine indeplinita.

“Ritmul cresterii din primul trimestru este in general mai lent decat in alte trimestre. Deci datele ne fac sa fim optimisti ca avansul PIB-ului in 2017 va fi mai mare de 5,2%. Programul nostru de guvernare include reforme structurale, masuri de stimulare a productiei in cateva sectoare, care treptat vor comuta motoarele de crestere a economiei de la consum la productie”, a afirmat ministrul Finantelor Publice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *