Banca Transilvania a cumparat Volksbank 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

banca transilvaniaBanca Transilvania a achizitionat 100% din actiunile Volksbank Romania de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG, si tinteste locul doi pe piata bancara din Romania, a anuntat miercuri presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, transmite Agerpres.

„In urma acestei tranzactii, estimam o crestere pe segmentul de retail. Preluam de la Volksbank 190.000 de clienti si credite ipotecare foarte multe. (…) Am ales Volksbank pentru ca are un portofoliu complementar Bancii Transilvania. (…) Urmarim sa ajungem pe locul doi in sistemul bancar din Romania”, a explicat Ciorcila.

El a amintit ca, in acest moment, Banca Transilvania are o cota de piata de 9,7%, iar Volksbank de 3,5%. Ca numar de clienti, Banca Transilvania a ajuns la 1,88 de milioane si a preluat de la Volksbank 190.000 de clienti.

Potrivit oficialilor bancii, preluarea completa se va finaliza la inceputul trimestrului doi din 2015. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2