BANI DE SĂRBĂTORI – Mai multe primării din județ au primit fonduri de la Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința din 17 decembrie, 1.029.189.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale. Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității acestor autorități.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE. Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune primesc 1.029.189.000 de lei în total. Municipiul Sighetu Marmației a primit cea mai mare sumă și anume 2 milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare.

Au mai primit bani orașele Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Târgu Lăpuș, Ulmeni și Vișeu de Sus, respectiv comunele Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Băsești, Bârsana, Bicaz, Bistra, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Boiu Mare, Botiza, Budești, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Cicârlău, Coaș, Coltău, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Cupșeni, Desești, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Giulești, Groși, Groșii Țibleșului, Ieud, Lăpuș, Leordina, Mireșu Mare, Moisei, Oarța de Jos, Ocna Șugatag, Oncești, Petrova, Poienile de sub Munte, Poienile Izei, Recea, Reemea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Sarasău, Satulung, Săcălășeni, Săcel, Sălsig, Săpânța, Strâmtura, Suciu de Sus, Șieu, Șișești, Vadu Izei, Valea Chioarului, Vima Mică și Vișeu de Jos. Total județ Maramureș a fost de 26.634 mii lei. Marea majoritate a comunelor au primit 250 mii lei, însă au fost și care au primit doar 20 mii Lei.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole