BANI EUROPENI – Peste 60 de milioane de euro, plăți făcute de APIA către fermierii din județ

Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 16 octombrie 2021-16 septembrie 2022, prin APIA, s-au plătit fermierilor din județ care au aplicat pentru schemele și măsurile care se gestionează de APIA suma de 61 milioane de euro (300 milioane lei). Florin Urs, directorul APIA Maramureș, spune că pentru campania de plăți directe pe suprafață și măsurile de dezvoltare rurală pe care PIA le derulează pentru 2021-2022 au fost autorizate un număr de 33.725 cereri, cu suma totală de peste 50 milioane de euro.

Plăți directe prin FEGA au fost peste 30 de milioane de lei, plăți compensatorii din FEADR au fost peste 13,3 milioane de euro, cofinanțare din bugetul național – 2,6 milioane de euro, iar plăți din bugetul național – 4,3 milioane de euro s-au plătit fermierilor. Din totalul acestor sume, susține directorul APIA Maramureș, cea mai mare parte a mers spre sectorul vegetal, adică 40,6 milioane de euro, iar aproape 10 milioane de euro au mers către fermierii care au aplicat scheme în zootehnice.

Crescătorii de nimale beneficiază și de fonduri pentru suprafețele agricole utilizate, fiindcă dețin și suprafețe de teren.

„APIA mai gestionează și alte scheme de plată care apar și care sunt promovate prin acte normative naționale, prin legi sau HG. Avem 872 de cereri depuse pentru subvenționarea motorinei folosite în agricultură, atația beneficiati, pentru care s-au plătit în acest an de zile 424 mii euro. Pentru ameliorarea raselor de animale s-a instituit o schemă de plată prin HG. Avem 4 mari asociații care beneficciază de aceste fonduri, iar suma plătită acestora a fost de peste 645 mii euro”, a explicat Florin Urs.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole