Bani în plus pentru lucrările de pe râul Săsar din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunță că au fost suplimentate fondurile pentru lucrările de pe râul Săsar din municipiul Baia Mare. Astfel, cu banii alocați anul acesta, vor fi finalizate încă două tronsoane.

”În cadrul obiectivului de investiţii Amenajarea râului Săsar în municipiul Baia Mare, județul Maramureș se realizează lucrări de amenajare a malurilor cu ziduri de sprijin şi praguri pentru stabilizarea talvegului.

Anul acesta vor fi executate cinci praguri și grinzi din beton, pe o lungime de peste 1.000 de metri, valoarea acestor lucrări fiind de 2.350.000 de lei. Fondurile alocate de la bugetul de stat pentru acest an, în valoare de 2.450.000 de lei, cuprind, pe lângă lucrările de construcții–montaj specificate anterior, servicii de supraveghere tehnică și alte taxe.

Cu fondurile alocate în acest an, vor fi finalizate încă două tronsoane ale acestui obiectiv, situate între Podul Decebal și Podul Republicii, respectiv între Podul Culturii și Podul Viilor, după ce au fost finalizate și recepționate lucrările de pe alte două tronsoane, cuprinse între Podul Republicii și Podul Unirii, respectiv între Podul Unirii și Podul Culturii”, precizează Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Scopul investiţiei este creșterea gradului de protecție în cazul producerii inundațiilor a populaţiei şi a obiectivelor socio-economice din municipiul Baia Mare. De asemenea, prin realizarea lucrărilor va fi asigurată capacitatea de scurgere a apei.

Vlad HERMAN

Foto arhivă

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2