Bani putini pentru primarii. Morar: Parlamentarii sa nu voteze legea bugetului!

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

lucian morarBugetul pentru 2015 se arata mai putin bogat pentru administratiile publice locale. Primarii se arata nemultumiti de modul in care Guvernul condus de premierul Dacian Ciolos a gandit impartirea banilor in teritoriu si cer parlamentarilor sa rediscute aceasta problema, inaintea votului final din plen.

Nici primarii din Maramures nu stau deoparte, acestia contestand faptul ca intr-un an fast din punct de vedere economic, administratiile locale primesc mai putini bani decat in anul bugetar anterior.

Cer parlamentarilor de Maramures sa nu voteze legea bugetului, Guvernul propunand pentru echilibrarea bugetelor locale o suma mult mai mica decat cea din 2015, cand s-au alocat doua mii miliarde lei (aproximativ 500 milioane euro), iar dupa rectificare, s-a ajuns la 4 mii miliarde lei.

Pentru 2016, Guvernul Ciolos a propus 1,9 mii miliarde lei, mai putin de jumatate din suma de anul acesta.

In numele primarilor din judet, le cer parlamentarilor sa ia masuri si sa rediscute aceasta chestiune. A fost un an cu crestere economica si nu e corect ca sumele sa se diminueze. Necesarul este de minim 3,5 mii miliarde lei”, afirma Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni.

Acesta mai declara faptul ca a contactat mai multi senatori si deputati de Maramures, majoritatea sustinand solicitarile primarilor.

Votul final urmeaza a fi dat miercuri, 16 decembrie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

3 Comments

 1. marius

  In general primarii nu au initiativa si asteapta doar pomeni.Cine il opreste sa faca proiecte europene prin care sa atraga investitori si bani la primarie ? De ce nu auzim primarii din :Farcasa,Tautii Magheraus sau Dumbravita urland dupa bani si ca se bazeaza pe pomana guvernamentala ? Chiar,oare de ce ?

  Reply
 2. Justitiar politic

  Parlamentarii maramureseni ca si ceilalti au aceasi boala! In doare in dos de alegatori!

  Reply
 3. Atilla

  Da, le trebuie mai multi bani pentru a-i cheltui pe echipe de handbal, anotimpuri muzicale, site-uri fabuloase, veleitati culturale, biserici etc. Daca ar gospodari cu simt de raspundere bugetele locale, banii ar ajunge. Dar s-au invatat sa sparga banii publici cu lejeritatea celor ce nu stiu valoarea lor (munca).

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2