Banicioiu despre lipsa medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA: Este o problema grava

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat vineri, la Targoviste, ca lipsa medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA este o problema grava, ca s-a intervenit si de anul viitor se va relua achizitia centralizata pentru a nu mai aparea probleme, scrie Agerpres.

„Este o problema foarte grava. Dupa cum stiti, bugetele le-a facut altcineva si, din punctul meu de vedere, a fost o greseala pentru ca nu s-a facut o licitatie si o achizitie centralizata, fiind totul impartit pe mai multe segmente au aparut tot felul de inadvertente, de cele pe care le semnalati dumneavoastra. Eu stiu ca am intervenit”, a spus ministrul Banicioiu, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti pe acest subiect.

Programul de tratament HIV/SIDA a fost blocat in mai multe spitale, inclusiv la Spitalul Judetean Dambovita, pentru anumite perioade de timp din cauza lipsei medicamentelor.

„S-a rezolvat problema”, a precizat managerul Spitalului Judetean Targoviste, Radu Petrescu.

Ministrul Sanatatii a declarat ca de anul viitor se va relua achizitia centralizata a acestor medicamente astfel incat programul HIV/SIDA sa nu mai fie intrerupt.

„Anul viitor reluam obiceiul bun, acela de pana in 2007, acela de a face achizitii centralizate de medicamente si atunci le asiguram noi, de la inceputul anului. Si nu mai apar discontinuitati”, a spus Nicolae Banicioiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2