Banicioiu: Ministerul Sanatatii are suficienti bani, inclusiv pentru programele nationale

home camp2
home camp2
home camp2

banicioiuMinisterul Sanatatii nu primeste bani la rectificarea bugetara deoarece are suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile pe care le are in prezent, inclusiv pentru programele nationale, a afirmat, joi, ministrul Nicolae Banicioiu, transmite Agerpres.

“Ministerul Sanatatii are suficienti bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem in momentul de fata, inclusiv programele nationale si pentru Maternitatea Giulesti”, a declarat Banicioiu, la Palatul Parlamentului, intrebat de ce MS nu primeste bani la rectificarea bugetara.

Potrivit ministrului, “sanatatea per ansamblu va fi pe plus, iar rectificarea va fi pozitiva pentru Casa Nationala de Asigurari”.

Banicioiu a mentionat ca la rectificarea bugetara pentru Ministerul Sanatatii vor fi doar redistribuiri intre capitole.

El a punctat ca, in anul 2016, Sanatatea va primi de la buget “mult mai mult decat anul acesta”. “Ne vom apropia incet, incet de 6% din PIB”, a adaugat ministrul.

“Banii de la CNAS vor fi folositi pentru ce nevoi mai au, probabil pe cost-volum — pe medicamentele pe cost-volum este o prioritate, mai ales pentru ca mai exista intentia de a extinde negocierile si pe alte medicamente”, a explicat Banicioiu.

Potrivit acestuia, majorarea salariilor medicilor este acoperita anul acesta prin economiile care se fac prin introducerea cardului de sanatate.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *