Banicioiu: Prevad o crestere a bugetului Sanatatii in 2015

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat joi ca, pentru 2015, prevede “o crestere” a bugetului alocat Sanatatii, scrie Agerpres.

“In mare parte, am creionat o viziune (a bugetului — n.r.) pentru 2015, suntem in discutii si cu cei de la Ministerul de Finante, cum este si normal pentru aceasta parte a anului. Eu cred ca va fi un buget mult mai bun decat anul acesta, adica si imbunatatit ca si cuantum financiar, adica prevad o crestere a bugetului, dar cred ca va fi mult mai bine impartit.

Sigur nu vor mai fi sincopele din 2013, cand domnul ministru Nicolaescu decisese sa imparta in doua programele nationale, si atunci, de la a doua jumatate a anului, programele nationale de sanatate ramaneau nefinantate. Evident, noi am alocat banii la rectificari, dar a produs o discontinuitate in acordarea de tratamente si atunci, cu siguranta, lucrurile acestea vor fi prevazute din timp”, a spus Banicioiu, la Adevarul Live.

El a aratat ca prioritate au programele nationale.

“Prioritate au programele nationale (…) care croiesc bugetul ministerului pornind de la a asigura medicatia si tot ceea ce este nevoie pentru programele nationale. CNAS isi face calcule si partea lor de tot ceea ce inseamna programe ale Casei, dar si asigurarea functionarii spitalelor. Deci, eu spun ca lucrurile vor arata mai bine in 2015 din punct de vedere financiar”, a sustinut Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca vor fi pastrate toate programele si subprogramele nationale si ca ia in calcul si redeschiderea unor subprograme noi, amintind de fertilizarea in vitro sau screeningul pentru hipoacuzie la nou-nascuti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1