BANUL ÎȚI ADUCE POSTUL VIZAT – Două asistente medicale, săltate de procurorii anticorupție

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Ambulanta

Procurorii anticorupție băcăuani au reușit să prindă două asistente medicale care r fi primit suma consistente de bani pentru ca cei interesați să prindă postul dorit. Așadar, DNA a anunțat că au fot reținuți pentru 24 de ore MORENCIU DAN DORIN, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, respectiv PREDA ELENA și ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistente șefe în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că „în perioada 2 – 10 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminița, fiind desemnată să organizeze unui examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admiși în contextul menționat mai sus. Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă)”.

„La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
De precizat este faptul că, independent de înțelegerea avută inițial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial. Diferența de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiți de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale.

Inculpaților Morenciu Dan Dorin, Preda Elena și Rozoschi Maria Luminița li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA. 

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Ioan

    Crede cineva că posturile în administrația locală se obțin altfel ? Șpaga în mii de euro e o molimă națională… Așa se explică umflarea la nesfârșit a aparatului bugetar… Primarii au devenit principi ,ca să nu spun mai mult… Știm asta de pe propriile meleaguri… Se crează posturi inutile pur și simplu pentru surse de șpagă, aplicându-se legea lui Ohm care sună cam așa : *Ești „om” cu mine, sunt „om” cu tine… * Așa zisele concursuri sunt de fapt ” une bataille de jeu „, subiectele transpiră din timp spre cine trebuie, metode sunt destule pe care nici nu le bănuim… Trăim în cea mai grețoasă societate, asta e crunta realitate…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2