Barack Obama avertizeaza ca NSA va continua sa spioneze guvernele straine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a atras atentia, in cadrul unui interviu difuzat sambata de un canal german, ca serviciile americane de informatii ‘vor continua sa se intereseze despre intentiile guvernelor din lumea intreaga’, scrie AFP citata de Agerpres.

‘Agentiile noastre de informatii, la fel ca agentiile germane si restul celorlalte, vor continua sa se intereseze despre intentiile guvernelor din lumea intreaga, iar acest lucru nu se va schimba’, a declarat liderul de la Casa Alba in interviul acordat vineri postului public de televiziune din Germania, ZDF.

Barack Obama a dat asigurari ca, ‘atat timp cat el este presedintele Statelor Unite’, cancelarul Angela Merkel nu trebuie ‘sa se ingrijoreze’ in legatura cu confidentialitatea comunicatiilor cetatenilor germani, dupa ce unul dintre telefoanele ei mobile a fost spionat de Agentiei Nationale de Securitate (NSA), fapt ce a declansat scandal la Berlin. El a insistat asupra ‘relatiei de prietenie si incredere’ care, in opinia lui, leaga cele doua tari.

Departe de el insa ideea de a renunta la practicile dezvaluite anul trecut de catre fostul consultant al NSA Edward Snowden si care au afectat serios relatia transatlantica.

Colectarea de date de catre agentiile americane de informatii este ‘in serviciul obiectivelor noastre diplomatice si politice’, a explicat presedintele SUA.

‘Si nu merita efortul sa avem un serviciu de informatii daca acesta se rezuma sa colecteze ce putem citi in New York Times sau in Der Spiegel. Adevarul este ca, prin definitie, activitatea serviciilor de informatii este de a descoperi: Ce gandeste lumea? Ce fac oamenii?’, a continuat Barack Obama.

Dezvaluirile lui Edward Snowden cu privire la presupuse activitati de spionare a telefoanelor mobile ale unor lideri europeni, printre care cancelarul Angela Merkel, au provocat un scandal in Europa si mai ales in Germania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2