Barack Obama promite sa ii urmareasca pe teroristi oriunde se gasesc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaPresedintele american, Barack Obama, s-a angajat duminica sa ii urmareasca pe teroristi oriunde se gasesc, calificandu-i „criminali” si „asasini” pe membrii gruparii Statul Islamic (SI) intr-o alocutiune solemna din Biroul Oval, relateaza AFP, citata de Agerpres.

La patru zile dupa masacrul comis de un cuplu musulman radicalizat care a facut 14 morti in California, Barack Obama a incercat sa linisteasca populatia afisand fermitate.

„Pana in prezent, nu exista niciun indiciu ca criminalii au fost dirijati de un grupare terorista din strainatate”, a dat asigurari seful statului.

„Este clar insa ca cele doua persoane au urmat calea nefasta a radicalizarii”, a adaugat el.

Barack Obama a lansat un apel grupurilor din industria IT sa se alature luptei contra SI, cu o propaganda foarte activa pe retelele sociale.

„Vom distruge gruparea Statul Islamic si orice alta organizatie care incearca sa ne faca rau”, a dat asigurari presedintele american, care i-a indemnat pe musulmani sa lupte impotriva „ideologiilor extremiste”.

Statele Unite nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Irak si Siria, a mai spus el. O coalitie condusa de americani desfasoara o campanie de lovituri aeriene contra SI si Siria si in Irak de peste un an.

Totodata, liderul de la Casa Alba a cerut Congresului sa legifereze pentru a intari controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obtinand si constituindu-si cu usurinta un veritabil mic arsenal.

El s-a adresat poporului american dupa ce i s-a reprosat ca nu a luat masurile necesare pentru a evita baia de sange comisa de Syed Farook si Tashfeen Malik.

Acest cuplu de musulmani, dispunand de pusti de asalt, mii de gloante si dispozitive explozive, a deschis focul asupra unei petreceri de Craciun organizate de colegii lui Farook, facand 35 de victime, dintre care 14 morti. Dupa cateva ore ei au fost impuscati de politie, reaminteste AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2