Barack Obama subliniaza solidaritatea cu Franta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaPresedintele Statelor Unite, Barack Obama, a plecat duminica de la Washington spre Paris unde va participa alaturi de liderii altor aproximativ 200 de tari la conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice, aflata la cea de-a 21-a editie si la care se asteapta incheierea unui acord pentru a tine sub control cresterea temperaturilor si incalzirea climatica la nivel global, transmite Agerpres.

„Ceea ce incercam sa facem la Paris este sa punem in practica un proiect pe termen lung de reducere in continuare a emisiilor de gaze cu efect de sera — cu tinte stabilite de fiecare tara, dar suficient de transparente pentru a putea fi verificate de celelalte tari. Și de asemenea vom face eforturi pentru a ajuta tarile cele mai vulnerabile sa foloseasca energia curata si sa se adapteze la efectele schimbarilor climatice pe care nu le mai putem evita. Sunt optimist in legatura cu ceea ce putem face deoarece deja am vazut cum America a facut pasi incredibili in ultimii sapte ani”, a scris presedintele Obama pe Facebook.

Totodata, liderul de la Casa Alba a subliniat ca acest summit, ce se desfasoara in capitala Frantei care pe 13 noiembrie a fost zguduita de atentatele teroriste soldate cu numeroase victime, este o ocazie pentru toate statele lumii sa-si declare solidaritatea in fata amenintarilor teroriste.

„Este o ocazie de a fi solidari cu cel mai vechi aliat al nostru, la numai doua saptamani dupa atacurile barbare care au avut loc acolo si sa ne reafirmam angajamentul de a proteja oamenii si modul nostru de viata de amenintarile teroriste. Este de asemenea o ocazie pentru intreaga lume sa fie unita si sa arate ca nu vom fi impiedicati sa construim un viitor mai bun pentru copiii nostri”, a afirmat Barack Obama.

Potrivit France Presse, presedintele SUA a fost primul sef de stat care imediat dupa atentatele din 13 noiembrie a confirmat ca va participa la conferinta de la Paris.

Nu in ultimul rand, presedintele Obama a salutat faptul ca numeroase state au adoptat deja proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

„Ceea ce face ca aceasta reuniune sa fie diferita este faptul ca peste 180 de natiuni au adoptat deja planuri de a reduce emisiile toxice care duc la schimbarea climei. Și conducerea Americii ajuta la acest lucru, de fapt antreprenorii si muncitorii nostri au jurat ca este posibil sa se faca progrese spre un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon, concomitent cu crearea de noi locuri de munca si cu cresterea economica. Productia noastra economica este la cel mai ridicat nivel din toate timpurile, dar emisiile de gaze cu efect de sera sunt sunt scazute la un nivel minim de 20 de ani”, a spus Obama in postarea sa pe reteaua de socializare.

Presedintele american va sta doua zile la Paris, unde va avea si cateva intrevederi bilaterale. Lucrarile conferintei ONU privind schimbarile climatice — COP21 vor demara luni, pe 30 noiembrie, dar inca de duminica seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, a convocat o adunare plenara pentru a stabili foaia de parcurs pentru discutiile si negocierile ce vor avea loc in cadrul summitului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2