BARAJ FIRIZA – Care sunt lucrările care se vor face în 2023. Vor costa 2 milioane de lei

Anul trecut băimărenii, dar nu numai, au avut ocazia să vadă barajul Firiza aproape golit de apă. A fost necesară această intervenție din mai multe considerente, după cum anunțau cei de la Apele Romane. Golirea acestui baraj a adus la suprafață multe lucruri, iar acum, în 2023, aceste lucrări vor continua.

Cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș spun că „în ceea ce privește lucrarea “Reparații ansamblu golire de fund și mecanisme baraj Strâmtori-Firiza, jud. Maramureș” lucrările contractate au fost finalizate conform termenului stabilit inițial, respectiv 16 decembrie 2022. La ora actuală, toate sistemele sunt operaționale. Barajul funcționează în condiții de siguranță”.

„Urmează să realizăm câteva lucrări suplimentare care vor avea rolul de a îmbunătăți și moderniza ansamblul mai sus amintit, lucrări neincluse în contractul/proiectul inițial. Aceste lucrări constau în: includerea în sistemul de acționare electrică și automatizare a tuturor vanelor, înlocuirea structurii metalice de acces a muncitorilor la echipamente, reparații ale fațadei. Lucrările vor fi realizate pe parcursul acestui an, suma alocată este de 2.000.000 de lei”, arată SGA Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu