Barajul Firiza, o zona superba, dar plina de gunoaie (FOTO)

home camp2
home camp2
home camp2

Odata cu venirea primaverii, malurile apelor din judet sunt mult mai cautate de oamenii dornici de relaxare.

Evident, majoritatea dintre ei nu vin cu mana goala, ci cu diverse produse de-ale gurii. Doar ca unii cetateni nu mai fac si curat dupa ei, astfel ca incetul cu incetul peisajul mediul si peisajul sunt afectate de gunoaiele ramase la cativa metri de apa.

Este si cazul barajului Firiza, o zona foarte frecventata, mai ales in aceasta perioada, unde mizeria este la ea acasa.

Mai jos, cateva imagini sugestive.

Vlad HERMAN

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

2 Comments

  1. Anton

    S-a mai spus de multe ori : barajul Firiza este o constructie hidrotehnica cu scopul de acumulare a apei din raul Firiza pentru necesitatile municipiului Baia Mare. Barajul propriuzis nu are legatura cu turismul rudimentar practicat de unii cetateni in vecinatatea acumularii Firiza, unde isi lasa amprenta deloc civilizata asa cum de nenumarare ori presa a semnalat. In spatiul respectiv ordinea trebuie sa fie in atentia proprietarului terenului, respectiv Ocolul silvic sau primaria Baia Mare. Semnalarea este bine venita si masurile de luat se impun fiindca sezonul de “agrement in natura” este la inceput.

    Reply
  2. tolnai

    am vizitat din intamplare, in urma cu cativa ani, acumularea de apa ce alimenteaza orasul Stockholm – Suedia…ceva in genul barajului nostru de la Firiza, la o alta scara… va spun doar atat: intreg perimetrul lacului era imprejmuit cu gard solid de sarma inalt de 2,5 m, zona era supravegheata si verificata in permanenta de niste angajati ai unei companii de stat ce patrulau sistematic prin zona iar accesul publicului era total interzis in interiorul zonei imprejmuite…erau semnalizate amenzi uriase pentru acei cetateni care i-ar bate gandul sa forteze nota..in randul suedezilor din zona circula o vorba “Don’t even look at the water” (Nici macar privirea sa nu ti-o arunci asupra apei)… in aceste conditii, am vazut cu ochii mei, apa aproape ca se putea bea direct din lac fara nici o problema…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *