Barajul Runcu mai are nevoie de inca 250 milioane lei pentru a fi finalizat

PNL

Barajul Runcu mai are nevoie de inca 250 de milioane lei pentru a putea fi finalizat, potrivit reprezentantilor Prefecturii Maramures.

In urma cu doua zile, prefectul Vasile Moldovan a efectuat o vizita de lucru la constructia hidrotehnica, unde s-au purtat discutii cu privire la stadiul lucrarilor.

Urmeaza ca de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor sa se solicite sumele necesare pentru finalizarea in termen de 4-5 ani a lucrarilor, care in prezent sunt gata in proportie de 80%.

Lucrarile la Barajul Runcu, situat pe raul Mara, au inceput la finalul anilor ’80. Acumularea Runcu are ca scop principal asigurarea sursei de apa pentru populatia si industria localitatilor Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei (cu localitatile limitrofe ale acestora) precum si a localitatilor situate de-a lungul raurilor Mara, Iza si Tisa. Si aici intra Desesti, Harnicesti, Sat Sugatag, Giulesti, Feresti, Berbesti, Vadu Izei, Ocna Sugatag , Calinesti, Sarbi, Budesti, Sarasau, Campulung la Tisa, Sapanta.

Vlad HERMAN

Sursa foto: Institutia Prefectului – Judetul Maramures (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. marc

    Povesti.Peste vreo 5 ani o sa fim in acelasi loc. E ca si povestea cu redeschiderea minelor,se tot redeschid si se vor redeschide in veci,dar nu in timpul vietii noastre si nu de catre actuala clasa politica.Astia nu au bani pentru pensiile speciale si ce mai conteaza pentru ei ca ne depopulam masiv si ca nici nu suntem in stare sa facem macar un amarat de parc industrial,care sa mai aduca vreo 2-3 fabrici si vreo 2000-3000 de locuri noi de munca.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1