Barna, despre pozitia CE: Mesaj de avertizare ca abuzul asupra Justitiei destabilizeaza grav relatia Romaniei cu UE

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele USR, deputatul Dan Barna, considera pozitia venita miercuri, de la Comisia Europeana privind modificarile legilor Justitiei, drept un “mesaj de avertizare” ca “abuzul asupra Justitiei este un element care destabilizeaza si afecteaza grav relatia Romaniei cu UE si cu valorile democratice ale acesteia”, informeaza AGERPRES.

“Mesajul venit astazi de la Uniunea Europeana, de la Bruxelles, nu face decat sa confirme mesajele pe care societatea din Romania le transmite actualei guvernari, de peste un an de zile. Sunt mesajele care spun ca statul de drept nu este un element optional al domnului Dragnea. Este un mesaj care confirma de fapt ca, pentru rolul nostru in UE, mentinerea unei Justitii functionale si mentinerea principiilor fundamentale ale statului de drept, sunt conditii care nu pot fi discutate si ceea ce face actuala guvernare reprezinta din punct de vedere al relatiei cu UE, extragerea, ruperea Romaniei din ceea ce inseamna UE si valorile acesteia.

Este inca un mesaj de avertizare, dupa cel venit de peste Ocean, dupa cel venit din partea partenerilor nostri strategici, Uniunea Europeana confirma deja a treia oara, faptul ca abuzul asupra Justitiei este un element care destabilizeaza si afecteaza grav relatia Romaniei cu UE si cu valorile democratice ale acesteia”, a declarat Dan Barna, pentru AGERPRES.

Comisia Europeana a transmis miercuri ca este ingrijorata in legatura cu evolutiile recente din Romania si cere Parlamentului de la Bucuresti sa reconsidere modificarile din Justitie.

“Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene”, se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si a prim-vicepresedintelui Frans Timmermans, publicata pe site-ul Comisiei.

In aceeasi declaratie se mai atrage atentia, ca, “o conditie esentiala pentru a putea renunta treptat la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) este ca progresele realizate pana acum in cadrul acestuia sa fie ireversibile”.

Comisia Europeana “face apel la Parlamentul Romaniei sa regandeasca actiunile propuse, sa lanseze dezbaterea conform recomandarilor Comisiei si sa construiasca un consens la scara larga cu privire la calea de urmat. Comisia isi reafirma disponibilitatea de a coopera si de a sprijini autoritatile romane in acest proces”, potrivit declaratiei comune a lui Jean-Claude Juncker si a lui Frans Timmermans.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *