Barna: Trei sferturi dintre membrii partid au considerat ca nu e cazul sa-mi dau demisia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat, miercuri, ca trei sferturi dintre membrii partidului au considerat ca trebuie sa continue in fruntea acestei formatiuni politice, informeaza AGERPRES.

„Avem rezultatul consultarii membrilor asupra pozitiei mele in calitate de lider al partidului. A fost o intrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva asteptari mai mari decat rezultatul pe care l-am obtinut, si, atunci, cum USR a rezolvat de fiecare data astfel de situatii prin consultarea membrilor si de aceasta data am optat pentru aceasta varianta.

Intrebarea pe care am adresat-o este: ‘Considerati ca Dan Barna ar trebuie sa-si dea demisia de la conducerea USR?’. Decizia colegilor nostri (…) este aceea de a continua in aceasta pozitie. 75% – practic trei sferturi din partid – au considerat ca nu este cazul sa imi dau demisia. Rezultatele in mod concret sunt 74,47% au raspuns nu la intrebare, 24% au raspuns da. Practic, 7.189 de membri considera ca trebuie sa continuam”, a precizat Barna, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca decizia membrilor USR este „clara”, „neechivoca” si interpreteaza acest mesaj, dupa experienta de la prezidentiale si experienta de trei ani, ca partidul trebuie sa continue la alegerile locale si pentru „guvernarea onesta si competenta despre care Alianta USR PLUS a vorbit constant”.

„Este practic un rezultat pentru care le multumesc colegilor, este un rezultat care ne obliga si ma obliga sa ne intarim, sa ne concentram pe urmatoarele obiective politice. Vom avea duminica alegeri. Indemn electoratul sa mearga la vot. Indemn sustinatorii nostri si ai Aliantei sa voteze cu actualul presedinte, dupa care vom intra din nou in logica parlamentara, vom monitoriza activitatea Guvernului, vom face tot ce depinde de noi de a transforma promisiunea facuta de premierul Orban de a avea primari in doua tururi sa devina realitate”, a sustinut Dan Barna.

Membrii USR au votat online, incepand de vineri, timp de cinci zile, privind ramanerea sau nu a lui Dan Barna la conducerea partidului. 9.654 de membri au votat electronic in cele cinci zile ale consultarii interne, potrivit unui comunicat al USR. Consultarea a fost facuta la solicitarea liderului USR, dupa rezultatul alegerilor prezidentiale in care a obtinut 15% din voturi, situandu-se pe locul al treilea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Un_Om_Bun

    Lupul s-a reinstalat paznic la oi:

    „am avut cumva asteptari” dar „am pus-o cumva urmare” …zic eu citându-l pe lup.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2