Barna: USR va adera la partidul liberal european ALDE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunii Salvati Romania va adera la partidul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) potrivit unei decizii luata sambata in Comitetul politic al partidului, informeaza AGERPRES.

Decizia de aderare a fost luata cu 82 de voturi „pentru”, patru abtineri.

„Dupa ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca marime din Parlamentul European, USR adera la partidul european ALDE, pentru ca impartasim valori si idei comune si pentru ca doar in acest mod, in perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea impinge subiecte care tin atat de interesul Romaniei, cat si de cel al USR. Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice si vom avea sustinere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici in domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri si sprijin metodologic prin diferitele organizatii sau fundatii care depind de partid sau sunt aliate acestuia. Totodata, calitatea de membri intr-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu in acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova”, a precizat pe Facebook presedintele USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, ALDE Europe are o puternica retea de reprezentare la nivel european: 108 eurodeputati din grupul Renew Europe, a treia cea mai mare forta politica din Europa, iar in prezent cinci din 28 de comisari europeni reprezinta ALDE Europe. „Nu in ultimul rand, sase din actualii prim-ministri din state membre UE apartin partidelor membre ALDE”, adauga liderul USR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2