septembrie 24, 2021

Barna: Vom folosi toate resursele pentru a obliga Biroul permanent sa puna in dezbatere initiativa cetateneasca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

USR se va folosi de toate resursele juridice si legislative pentru a obliga conducerea Parlamentului sa puna in dezbatere si pe ordinea de zi a plenului initiativa cetateneasca “Fara penali”, care a fost declarata constitutionala de CCR, a afirmat, marti, presedintele partidului, Dan Barna, informeaza AGERPRES.

“Anticipam o continuare a luptei la nivelul Parlamentului. Vom folosi (…) toate resursele juridice si resursele pe care legislatia ni le pun la dispozitie pentru a obliga acest Birou permanent sa puna in dezbatere si pe ordinea de zi initiativa cetateneasca si pentru a ajunge la acel referendum prin care cetatenii romani vor vota un lucru foarte simplu – cei condamnati penal nu mai trebuie sa ne reprezinte din nicio pozitie”, a declarat liderul USR, la Parlament.

El a spus ca nu se asteapta ca majoritatea parlamentara sa sprijine initiativa. “Probabil in urmatoarele saptamani si luni va fi lupta din Parlament pentru a ajunge initiativa pe ordinea de zi a plenului, apoi o sa vedem cum se va termina si aceasta lupta si cand va fi realist acest referendum, pentru ca nu ma astept ca aceasta majoritate intre ghilimele, pentru ca ea nu mai exista, sa promoveze initiativa”, a spus Dan Barna.

Potrivit presedintelui USR, acest referendum pentru modificarea Constitutiei nu va fi unul consultativ, precum cel care urmeaza sa fie organizat pe 26 mai. “Referendumul pe care il avem in vedere, cel de la ‘Fara penali’, nu este unul consultativ, in momentul in care el se va realiza si cetatenii vor vota modificarea se va intampla automat, in comparatie cu referendumul consultativ pe care presedintele il va organiza pe 26 mai”, a explicat Barna.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, marti, ca initiativa legislativa cetateneasca de revizuire a legii fundamentale, prin care se doreste ca persoanele condamnate definitiv sa nu mai ocupe functii publice, indeplineste prevederile constitutionale, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2