Barometrul de Opinie Publica (Academia Romana): Iohannis conduce in preferintele romanilor pentru prezidentiale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis conduce in preferintele romanilor in perspectiva alegerilor prezidentiale din toamna acestui an, potrivit Barometrului de Opinie Publica lansat luni de Academia Romana, informeaza AGERPRES.

Conform studiului, seful statului intruneste 45,8% dintre preferinte, fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu (ALDE) – 18%, Liviu Dragnea (PSD) – 14,3%, Dacian Ciolos (USR si PLUS) – 9,9%.

In cazul unui al doilea tur de scrutin pentru prezidentiale, 41,6% ar vota cu Klaus Iohannis (PNL) si 18% cu Liviu Dragnea (PSD, ALDE), in timp ce un procent de 21,8% se declara nehotarati, iar 11,2% spun ca nu vor merge la vot, iar 7,3% nu stiu/nu raspund.

Chestionati pentru cine ar opta in cazul unui al doilea tur in care ar avea de ales intre Klaus Iohannis (PNL, USR si PLUS) si Liviu Dragnea (PSD, ALDE), respondentii au spus in proportie de 41,6% ca ar vota cu actualul sef al statului, 18% preferandu-l pe presedintele PSD.

In cazul in care Klaus Iohannis (PNL, USR si PLUS) ar intra in turul al doilea al prezidentialelor cu Calin Popescu-Tariceanu (PSD, ALDE), 38,1% l-ar alege pe actualul sef al statului, iar 26% pe liderul ALDE. Un procent de 19,6% dintre respondenti se declara nehotarati, 9% spun ca nu vor merge la vot, iar 7,2% nu stiu/nu raspund.

In situatia unui tur al doilea de scrutin intre Klaus Iohannis (PNL) si Dacian Ciolos (USR si PLUS), primul ar obtine 33,7%, iar cel de-al doilea – 14,6%. 29,8% se declara nehotarati, 13,7% spun ca nu vor merge la vot, in timp ce 8,2% nu stiu/nu raspund.

Daca, actualul presedinte ar intra intr-un ipotetic tur doi cu Gabriela Firea, el ar fi preferat de 37,4% dintre respondenti, primarul general al Capitalei obtinand 21% dintre voturi. Un procent de 22,5% se declara nehotarati, 10,3% spun ca nu vor merge la vot, iar 8,8% nu stiu/nu raspund.

Studiul a fost realizat de Inscop Research, in perioada 12 aprilie – 3 mai, pe un esantion reprezentativ de 1.050 de persoane cu varsta de 18 si peste 18 ani, cu o eroare maxima de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Sondajele au fost realizate in toate judetele si in sectoarele Capitalei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole