Baschet-NBA: Trei francize şi-au redeschis facilităţile pentru pregătirea jucătorilor

PNL

Cleveland Cavaliers, Denver Nuggets şi Portland Trail Blazers sunt primele francize care şi-au redeschis facilităţile pentru pregătirea jucătorilor săi, vineri, în prima zi în care Liga nord-americană de baschet NBA a permis reluarea antrenamentelor cu respectarea unor restricţii stricte pentru a împiedica infectarea cu Covid-19, relatează DPA, titrat de Agerpres.

Turcul Cedi Osman, de Cavaliers, a postat un selfie pe contul său de Instagram, din faţa clinicii universitare din Cleveland, cu mesajul ”E grozav că am revenit”.

Jucătorii urmează să poarte măşti de protecţie în interiorul facilităţilor cluburilor, “cu excepţia perioadei în care sunt angajaţi în activităţi fizice”, conform unui document al NBA, care însă a precizat că o decizie privind reluarea sezonului va fi luată la începutul lunii iunie.

Echipele vor fi obligate, totodată, să dezinfecteze toate echipamentele utilizate, de la mingile de baschet până la echipamentul din sala de forţă.

Sacramento Kings plănuieşte, luni, să redeschidă facilităţile de antrenament, iar alte zece francize ar putea face acelaşi lucru săptămâna viitoare. Alte francize însă nu pot preciza data reluării antrenamentelor din cauza restricţiilor locale sau statale.

Comisarul NBA Adam Silver a precizat că dacă sezonul se va relua, meciurile se vor desfăşura fără spectatori şi nu a exclus posibilitatea ca meciurile să se desfăşoare într-un număr redus de locaţii pentru a evita călătoriile şi contactul jucătorilor cu lumea din afară.

Sezonul din NBA a fost suspendat pe 11 martie, după ce francezul Rudy Gobert, de la Utah Jazz, a fost depistat pozitiv la Covid-19.

Pentru finalizarea actualului sezon, NBA ar avea nevoie de circa 15.000 de teste, într-un moment în care testarea pe scară largă rămâne inaccesibilă naţiunii americane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1