Basescu: Amanarea cresterii salariului minim, un respiro bun obtinut de Guvernul Ciolos

home camp2
home camp2
home camp2

basescu pmpPresedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, sustine ca decizia de amanare a cresterii salariului minim pe economie pana in luna mai reprezinta “un respiro bun” obtinut de Guvernul Ciolos, scrie agerpres.

“Cred ca au facut bine ca au reusit sa amane pentru 1 mai. Au patru luni, sa vada ce se intampla cu veniturile si mai ales sa vada ce se intampla in societatile care sunt la limita pe venitul minim pe economie (…). Sunt multe domenii (…) in care se lucreaza la limita salariului minim pentru a se obtine un minim profit in Romania. E de vazut. Cred ca aici Guvernul Ciolos a obtinut un respiro bun. Pana la 1 mai au patru luni sa vada ce se intampla cu veniturile, sa vada ce se intampla si in economia reala, ca riscul evaluat ar fi fost riscul de a trimite in somaj vreo 90.000 de oameni in conditiile in care n-ai investitii din bugetul de stat”, a declarat Basescu la B1 TV.

El a exprimat speranta ca nu vor mai exista masuri de acest gen in anul 2016 intrucat, in opinia sa, bugetul nu le va putea sustine.

Pe 30 decembrie, Guvernul a adoptat proiectul de hotarare care prevede cresterea salariului minim de la 1.050 lei la 1.250 lei, incepand cu data de 1 mai.

Conform Ministerului Muncii, numarul de beneficiari ai cresterii salariului minim este de 1.131.686 persoane, dintre care 1.092.364 in sectorul concurential si 39.322 in sectorul bugetar.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *