Basescu: Ca presedinte de partid am obligatia sa candidez; nu am luat decizia definitiva

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Traian-Basescu (1)Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, joi, ca nu a luat inca o decizie definitiva privind candidatura sa la alegerile parlamentare, adaugand ca in cazul in care studiul pe care formatiunea pe care o conduce va arata ca intrarea sa ajuta partidul, o va face, informeaza AGERPRES.

“Nu am luat o decizie definitiva, dar este clar ca fiind presedinte de partid am obligatia sa iau steagul partidului in mana la alegerile legislative si sa candidez. Asta este obligatia morala a unui presedinte de partid. Trebuie vazut insa daca acest lucru ajuta partidul sau nu si acest lucru il vom sti in a doua parte a lunii octombrie. Vom face un studiu sociologic in timp util, ca e bine sa ne dam seama, sa stim si stiintific nu numai prin instinct sau prin obligatia morala”, a spus Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Referindu-se la anuntul facut de Elena Udrea, fostul presedinte a sustinut ca nu a fost surprins, aratand ca ”ultima” sa recomandare a fost sa nu candideze.

“Nu m-a surprins deloc, pentru ca am discutat cu ea. Sa clarifica lucrurile, doamna Udrea nu mai e membra in PMP de anul trecut, din primavara. Am discutat cu ea inainte sa ia decizia asta si sugestia mea a fost sa nu candideze, pentru ca riscul sa se pravale pe ea si alte dosare este major. I-am adus aminte de tratamentul de care a avut parte in plina campanie prezidentiala cand i-au aparut fotografii, cand a fost arestat sotul. Am prevenit-o ca isi asuma riscuri suplimentare daca va candida. Ultima mea recomandare, si discutata serios, a fost nu candida. Este decizia dansei, este majora si nu poti sa-i schimbi decizia. Ca un bun prieten i-am facut recomandarea sa nu candideze”, a spus Basescu.

El a caracterizat-o pe Elena Udrea ca o femeie ”foarte independenta”, politica si biserica fiind refugiile in care isi cauta linistea.

”E o femeie foarte independenta, pe de o parte, pe de alta parte o si inteleg foarte bine, cunoscand-o foarte bine, este o femeie singura, o femeie care are greutati greu de dus de unul singur, daca discutam si de instante si de purtatul pe la Parchete. Probabil orientarea catre biserica si catre politica par a nu se potrivi una cu alta, dar se potrivesc temperamentului ei. Au ramas singurele refugii (…) isi cauta intr-o zona linistea si in alta zona sa incerce sa fie utila cumva. O inteleg foarte bine”, a adaugat liderul PMP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2