Basescu: In cazul in care CCR va decide alegeri in doua tururi, avantajate ar fi PNL si partidele mici

home camp2
home camp2
home camp2

traian-basescu 2Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat joi ca, in cazul in care CCR va decide pe 4 mai ca alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi, avantajate ar fi PNL si partidele mici, iar daca se va pastra formula actuala, cu un singur tur de scrutin, PSD ar avea de castigat, informeaza AGERPRES.

“Democratia este despre 50% plus unu. (…) Majoritate inseamna 50% plus un vot. (…) Pe de alta parte, sunt tari in care alegerea se face intr-un singur tur. Presedintele SUA se alege dintr-un singur tur, in Marea Britanie sunt alegeri intr-un singur tur. Deci, nu putem spune ca alegerile dintr-un singur tur nu sunt democratice. Aici vine contra-argumentul. Contra-argumentul este ca varianta dintr-un singur tur nu permite aranjamentele politice intre partide cu efect in obligatii de dupa alegeri. (…) Cert este ca, in momentul de fata, toata povestea este pe masa Curtii Constitutionale.

Pe 4 (mai — n.r.) se va pronunta Curtea si eu nu vad o incapacitate a Guvernului de a organiza si turul doi, daca asa va decide Curtea”, a afirmat Traian Basescu, la postul B1 Tv, intrebat care crede ca va fi efectul daca CCR va decide ca alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *