septembrie 24, 2021

Basescu: Declaratia de la Roma a stabilit, fara echivoc, o Uniune Europeana cu mai multe viteze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca Declaratia de la Roma stabileste “fara echivoc” o Uniune Europeana cu mai multe viteze, in care state precum Franta, Germania si Olanda vor stabili “directia si ritmul”, iar celelalte state membre le vor urma “daca vor sau daca pot”, informeaza AGERPRES.

“Sa nu ne facem iluzii, ‘Declaratia de la Roma’ a stabilit, fara echivoc, o Uniune Europeana cu mai multe viteze, chiar daca ‘vitezelor diferite’ li se spune, de ieri, ‘ritmuri diferite’. Nucleul dur al UE, Germania — Franta — Olanda, va da directia si ritmul (viteza), iar celelalte state membre vor fi libere s-o urmeze daca vor sau daca pot”, a scris Basescu duminica, pe pagina sa de Facebook.

In opinia sa, “liderii politici din Romania au obligatia sa inteleaga acest lucru, sa-l explice populatiei si sa actioneze in consecinta”.

“Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al ‘ritmurilor diferite’ este, in mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, in aceasta constructie, vor intra doar cei care au un ritm bun de acum inainte.Ar fi pacat sa constatam cu ‘surprindere’ peste zece ani, tot la Roma, cu ocazia celebrarii a 70 ani de la semnarea Tratatului Fondator al UE, ca un grup de state care au avut un ritm bun anunta ca au devenit Statele Unite ale Europei”, conchide fostul sef al statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2