Basescu despre alegerea primarilor: Trebuie sa revenim la doua tururi de scrutin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat marti ca unul dintre obiectivele stabilite in Consiliul Executiv National al partidului a fost acela ca trebuie sa se revina la alegerea primarilor in doua tururi, informeaza AGERPRES.

„In ceea ce priveste alegerile in doua tururi pentru primari, am ajuns toti la concluzia ca mentinerea alegerilor intr-un singur tur nu face decat sa dea un rezultat care nu beneficiaza de principiul de aur al alegerilor – jumatate plus unu din cei care participa. Spre exemplu, la Craiova, primaria s-a obtinut cu sapte procente din lista electorala. Este deja deformat principiul fundamental al democratiei. Poate a fost buna la un moment dat ca solutie pentru a reduce cheltuielile, timpii de campanie, s.a.m.d., dar este evident ca trebuie sa revenim, la fel cum am revenit de la votul uninominal, pe care eu l-am sustinut si a iesit cum a iesit, trebuie sa revenim si la alegerile in doua tururi”, a precizat Basescu, dupa CExN al PMP.

El a adaugat ca, in acest sens, toate organizatiile vor desfasura „o campanie de la om la om” pentru a se ajunge „la un milion de semnaturi intr-un timp rezonabil”.

Potrivit liderului PMP, un al doilea obiectiv stabilit la CExN a fost acela de a le vorbi oamenilor despre unire.

„Odata cu campania legata de alegerea primarilor in doua tururi, vom derula si campania de constientizare a cetatenilor romani cu privire la importanta unirii, in primul rand ca un element major de demnitate a poporului roman, care nu trebuie sa mai accepte sa traiasca dupa vointa lui Hitler si Stalin.

In ’39, cand s-a semnat Pactul Ribbentrop – Molotov, si in ’40, cand Romania a cedat Basarabia, am acceptat sa traim dupa vointa lui Hitler si Stalin. Astazi este timpul sa punem capat acestui dictat ticalos si sa ne restabilim demnitatea de romani cu atat mai mult cu cat suntem singurii care nu ne-am gasit timp si nici resurse sa indepartam efectele Pactului Ribbentrop – Molotov”, a afirmat presedintele PMP.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole