Basescu, despre Hexi Pharma: S-a produs o panica nepermis de mare, intretinuta si de secretomania SRI si a presedintelui

home camp2
home camp2
home camp2

traian-basescu 2Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, vineri, ca in scandalul Hexi Pharma s-a produs o panica nepermis de mare, intretinuta de secretomania SRI si a presedintelui Klaus Iohannis, aratand ca SRI avea obligatia sa faca publice informarile in acest caz.

“Dupa mine, s-a produs o panica nepermis de mare intretinuta si de secretomania SRI si de secretomania domnului presedinte si de declaratiile eliptice ale domnului prim-ministru. Parerea mea este ca toata lumea vrea sa acopere lipsa de informatie precisa data de SRI”, a afirmat Basescu la Romania Tv.

El a adaugat ca SRI ar fi trebui sa faca publice informarile privind Hexi Pharma, aratand ca legea secretului de stat prevede ca atunci cand este vorba de interesul public, se interzice clasificarea informatiilor.

“Ce este nepermis? atitudinea SRI, secretomania intr-o astfel de situatie. In primul rand in strategia nationala de aparare 2010—2014 este notat precis la vulnerabilitati scaderea calitatii serviciilor publice de sanatate. Articolul 34 din Constitutie scrie ca cetatenilor romani le este garantat dreptul la sanatate. Ori SRI are o directie de aparare a Constitutiei. Mai avem legea secretului de stat mult invocata, (…) care prevede ca se interzice clasificarea ca secret de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarii legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatii de interes public, restrangerea ilegala a exercitarii unor drepturi ale persoanelor. Deci, cand este vorba de interes public, se interzice clasificarea, deci SRI are obligatia sa faca publice acele informari in care a spus: firma Hexi Pharma dilueaza dezinfectantii”, a sustinut Basescu.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *