Basescu: Guvernul Grindeanu trebuie sa plece, PSD sa numeasca un alt premier

Presedintele Partidului Miscarea Populara, senatorul Traian Basescu, a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca este de acord cu protestatarii din Piata Victoriei care spun ca Guvernul Grindeanu trebuie sa plece, dar si cu cei de la Palatul Cotroceni, care sustin ca trebuie respectat rezultatul alegerilor, iar PSD trebuie sa ramana in continuare la guvernare, informeaza AGERPRES.

Traian Basescu a declarat ca actualul guvern trebuie sa plece pentru ca “a incercat sa minta”, iar in momentul de fata este “un guvern inchis pe plan extern”.

“Acest guvern trebuie sa plece (…) Cat timp in cancelariile occidentale apare Grindeanu prim-ministru, acest guvern va avea probleme. Ce trebuie sa faca PSD — trebuie sa nominalizeze cat mai repede un alt premier si sa puna un alt guvern pe picioare foarte rapid”, a declarat Traian Basescu, la TVR1.

El a spus, insa, ca nu este de acord cu protestatarii din Piata Victoriei care cer guvernantilor sa ‘nu se atinga’ de Codul Penal.

‘Gresit! Avem obligatia sa corectam articolele din Codul Penal. Sunt 55 de hotarari ale Curtii Constitutionale care stabilesc neconstitutionalitatea unor articole din lege, sunt articole neclare la abuzul in serviciu, articole care diminueaza dreptul la aparare al celor acuzati (…), sunt cateva articole extrem de importante pentru Codul Penal si statul de drept.

Deci, au dreptate cand spun sa plece Guvernul, dar nu au dreptate cand spun sa nu se modifice Codul Penal (…) Ceilalti, de la Palatul Cotroceni, spun ca Guvernul nu ar trebui sa plece. Nu au dreptate, Guvernul trebuie sa plece (…) Tot la Cotroceni spun sa plece presedintele si nu au dreptate (…) Dar mai cer un lucru — sa se respecte rezultatul alegerilor si aici au dreptate. Deci, cei de la Cotroceni au dreptate cand spun ca cei care au castigat la alegeri sa conduca tara’, a mai spus Traian Basescu.

Fostul sef al statului considera ca cea mai mare greseala facuta de Guvernul Grindeanu a fost ca a incercat sa modifice doar cateva articole din Codul Penal, creand astfel impresia ca vrea sa-si apere “clientela politica”.

“Cea mai mare greseala pe care au facut-o e ca au abordat o plaja ingusta. Daca era in numele aducerii Codului Penal si Codului de procedura penala la zi fata de hotararile Curtii Constitutionale si Directivei 343 a Uniunii Europene, trebuiau sa faca o implementare completa si nu a doua-trei articole, dand impresia ca e dedicata. Eu va spun ca aceeasi impresie o am si despre proiectul de lege privind gratierea.

A fost facut foarte ingust, pentru cateva categorii. Eu vad acest proiect de gratiere iesind din Parlament cu o plaja foarte larga, care sa elibereze, spre exemplu, pe cei care nu au facut fapte cu violenta, nu sunt acuzati de pedofilie, nu sunt recidivisti, iar daca este vorba despre condamnari si cu pagube facute statului, cu plata pagubei facute. Deci, daca nu vor da un spectru larg ambelor abordari, atunci vor fi supusi suspiciunii ca o fac pentru clientela politica”, a mai afirmat Basescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1