Basescu: Ideea construirii unei moschei la Bucuresti, un risc pentru securitatea nationala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

traian basescuIdeea construirii la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane pentru 6.000 de studenti reprezinta un risc pentru securitatea nationala, a afirmat duminica fostul presedinte Traian Basescu, scrie Agerpres.

“Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. (…) Dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste care daca n-ar fi tragica ar fi comica. In momentul in care islamismul se extinde catre Balcani (…), prim-ministrul nostru (…) hotaraste sa aprobe constructia celei mai mari moschei din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate pentru 6.000 de studenti. Nu exista risc mai mare de securitate nationala decat sa aduci studenti musulmani in Romania si de aici sa-i si exporti prin Europa (…) Cred ca astfel de decizii sunt cel putin nesabuite, daca nu antinationale”, a spus Basescu in discursul tinut la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in localitatea argeseana Budeasa.

In opinia fostului sef al statului, situatia ar trebui sa fie analizata in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

“Avem o minoritate de 70.000 — 80.000 de musulmani in Romania, ii respectam, au moschei la Constanta, au moschee in Bucuresti, daca vor sa mai faca una mititica sunt bineveniti, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa creezi pe langa ea o universitate pentru 6.000 de studenti islamisti mi se pare o exagerare, care trebuie sa fie judecata de CSAT si sper ca un astfel de proiect sa nu fie aprobat de statul roman”, a afirmat Traian Basescu.

Turcia va construi o moschee mare la Bucuresti, care va fi gata in termen de trei ani, a relatat recent ziarul turc Daily Sabah. In schimb, in baza unui acord semnat cu autoritatile romane, Turcia va aloca un spatiu pentru constructia unei biserici de catre Romania la Istanbul.

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizita la Bucuresti in luna aprilie. Cele doua tari ar fi ajuns la un acord pentru a grabi planurile de ridicare a moscheii, potrivit sursei citate.

Moscheea, care va fi construita pe o suprafata de 13.000 de metri patrati, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, guvernul roman a aprobat concesionarea suprafetei necesare pentru ridicarea moscheii intr-unul din cartierele centrale ale Bucurestiului, pe o perioada de 49 de ani.

Conform publicatiei turce, constructia ar urma sa includa si un complex cu o librarie, o scoala de studiu al Coranului si spatii de recreere si va avea caracteristicile arhitecturii din era otomana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *