Basescu: Imi e teama sa nu existe un protocol secret intre UDMR si Victor Ponta

Reclame home 1

Presedintele Traian Basescu afirma ca ii este teama sa nu existe vreun protocol secret intre premierul Victor Ponta si UDMR, privind intrarea la guvernare a Uniunii, relateaza Agerpres.

“Daca imi e teama de ceva, imi este teama sa nu existe vreun document secret intre UDMR si Victor Pnta. Ce stiu sigur, stiu sigur despre revendicarile UDMR pentru limba maghiara in sanatate, ca si cum ei nu ar avea obligatia sa invete limba romana, arborarea insemnelor care nu au nimic cu statul roman de catre minoritati, in locul insemnelor statului roman, ceea ce e inadmisibil. Nu poti sa urasti atat de mult statul asta incat sa nu vrei sa ii arborezi insemnele pe o institutie publica, pe o primarie. (…) I-as ruga pe cei care vor sa nu respecte insemnele statului roman, pe UDMR, in speta, sa mearga in Franta, sa faca un exercitiu de asta si sa vada in cate minute ar fi arestati acolo. (…) Teama mea este ca Victor Ponta, in disperarea de a-si face o majoritate pe care a pierdut-o pe mana lui, va ceda si vor exista tot soiul de protocoale secrete”, a declarat Basescu, duminica seara, la B1 TV.

El a dat asigurari ca va fi foarte atent pentru a vedea daca va exista sau nu un asemenea protocol.

Cat priveste faptul ca UDMR l-a criticat in trecut pe fondatorul PC, Dan Voiculescu, Basescu a afirmat: “Acum, pentru ca este la guvernare, il baga Voiculescu la Antena 3 si-l spala si mai bine pe Kelemen Hunor, si pe Verestoy, drujba lui Dumnezeu de prin Covasna si Harghita, il spala si pe el. Or sa devina foarte buni politicienii maghiari si oameni foarte de nadejde”.

Pe de alta parte, seful statului a afirmat ca UDMR poate fi “un partener de nadejde” la guvernare. “Sa stiti ca am guvernat bine cu ei si eu nu am nimic cu ei decat cand fac excese, pentru ca stiu ce se discuta, cu insemnele minoritatilor, cu alt abuz in sanatate, sa se vorbeasca in limba maghiara. Sunt lucruri prin care sar calul si nu trebuie tolerate. Dar, altfel, poti sa ai nadejde in ei la guvernare. Sunt corecti cand este vorba de voturi si nu uit ca am trecut prin criza cu ei. Si ei au avut pierderile lor cand s-au luat masurile de austeritate in 2010”, a sustinut presedintele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *