Basescu: Ma voi prezenta la audieri la Parchet in dosarul cu Firea

basescu1Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat ca se va prezenta miercuri in fata procurorilor pentru a fi audiat in calitate de suspect in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de amenintare si santaj, transmite Agerpres.

“Categoric ma duc, pentru ca eu respect institutiile statului. Ma voi duce. Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat ca sunt suspect. E cam la fel cum e Nitu (Tiberiu Nitu — n.r.), numai ca eu sunt suspect ca am facut o declaratie, iar Nitu e suspect ca a impuscat oameni la Revolutie, ca a tras procurorul general.

Era in trupele de Securitate si el scrie in declaratia lui ca li s-a spus sa traga spre Dorobanti unde se miscau teroristi si el, probabil, ca a impuscat cativa teroristi, ce sa faca?”, a declarat Traian Basescu, luni, la plecarea de la sediul central al PMP, dupa o intalnire cu lideri ai formatiunii.

Fostul sef al statului a aratat ca, in privinta dosarului in care este acuzat de Gabriela Firea, Curtea Constitutionala a dat o decizie.

“In ce ma priveste tot doamna Firulescu asta a facut o plangere la Curtea Constitutionala pentru declaratiile mele. Si din cate stiu, Curtea Constitutionala i-a explicat ca presedintele este liber sa faca orice declaratie politica in timpul mandatului si are aceeasi libertate ca si parlamentarii”, a spus Basescu.

El a adaugat ca, fara a fi vreo “amenintare sau un santaj”, ii cere Gabrielei Firea sa explice “cati bani a transferat din Crescent in trustul lui Voiculescu”.

“Adica, daca-si aduce aminte sa fi semnat vreo hartie prin care tot imprumuta, asa, an de an, si nu platea inapoi, 400 de mii de euro si vreun 1,8 milioane de dolari de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul domnului Voiculescu. Daca Firica isi aduce aminte lucrul acesta, ar fi bine sa se spovedeasca public”, a mai declarat Basescu.

Intrebat daca are de gand sa faca o plangere la Parchet impotriva Gabrielei Firea pentru acuzele pe care i le aduce, Traian Basescu a precizat: “Cred ca organele statului ar trebui sa se uite in Grivco, sa vada cati bani au fost transferati de la compania Securitatii, Crescent, in Grivco in perioada 2007-2011, cand doamna Firea era administrator la o firma din grupul Grivco.

“Si doamna Firea, cu manuta domniei sale, a semnat imprumuturi de la Crescent catre compania unde era administrator, ceva cu Media Press sau CasaPress, a semnat imprumuturi de 400 de mii de euro si 1,8 milioane de dolari pe care, se pare, a uitat sa-i mai dea inapoi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1