septembrie 24, 2021

Basescu: Nu coordonez actiunile DNA si nici nu le pot anticipa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara, la Realitatea TV, referindu-se la actiunile procurorilor anticoruptie din ultima perioada, ca nu le coordoneaza si nici nu le poate anticipa, scrie Agerpres.

‘Nu stiu. Credeti-ma ca nu le coordonez si nici nu le pot anticipa’, a spus sefului statului, raspunzand unei intrebari a moderatorului.

Traian Basescu a aratat ca anchetele procurorilor nu sunt politice, exemplificand prin faptul ca au existat actiuni similare ale procurorilor care au vizat oameni din administratia PDL, chiar in timpul guvernarii democrat-liberale.

‘Aduceti-va aminte cand a fost perioada cand luau numai oameni din administratia locala ai PDL-ului cand era PDL la guvernare. Sunt realitati. Sa cerem procurorilor sa facem un mix politic, cum, procentual? Procurorul isi vede de treaba lui. Ti-a venit timpul, te-a luat’, a spus el.

Referindu-se la ancheta care il vizeaza pe primarul de la Constanta, Radu Mazare, presedintele a afirmat ca, desi problemele din acel oras erau cunoscute de multa vreme, aceasta a fost demarata mai tarziu, pentru ca faptele trebuie probate.

‘Pentru ca lucrurile nu se pot proba foarte usor. Degeaba le stii si stim toti. In Constanta nu misca nimic fara aprobarea a doi oameni: ca-i Mazare, ca e Nicusor Constantinescu, depinde pe ce palier. Una este sa stii, alta sa poti proba. Procurorii nu declanseaza operatiuni de a chema, de a invinui pana nu au niste probe.

La Mazare probabil nu a fost asa de usor sa ia urma banilor. (…) Eu cred ca la nivelul de control, ca sa nu spun de mafiotism introdus de Nicusor Constantinescu si Mazare in Constanta, nici nu va fi posibil sa li se demonstreze toate fraudele. Le va fi suficienta una demonstrata si asta e viata’, a spus seful statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2