Basescu: Parlamentele Romaniei si Republicii Moldova sa voteze unirea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul presedinte Traian Basescu a cerut duminica, la Chisinau, parlamentelor Romaniei si Republicii Moldova sa voteze unirea celor doua tari, informeaza AGERPRES.

“Suntem in Piata Marii Adunari Nationale. Foarte multi, in Romania, nu stiu de ce aceasta piata se numeste Piata Marii Adunari Nationale, si le spunem acum: aici, romanii din Republica Moldova au dat in 1989 batalia pentru limba romana. 300.000 de romani din Republica Moldova au cerut ca limba romana sa le fie limba de stat. Aici, astazi, venim cu al doilea mare eveniment si cerem parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau ca, in cel mai scurt timp, in cinstea Centenarului Unirii, sa voteze din nou unirea”, a afirmat Traian Basescu.

Fostul sef al statului a spus ca este o chestiune de demnitate nationala reintregirea tarii.

“Unii spun ca e greu. Nu le e rusine? Dar acum 100 de ani romanilor le-a fost mai usor sa faca Unirea? Nu, le-a fost mai greu si au facut-o! Avem obligatia ca, astazi, sa o facem si noi si va spun pentru ce: in primul rand, suntem singura tara care mai accepta sa traiasca dupa vointa lui Stalin si Hitler. (…) Este o chestiune de demnitate nationala reintregirea tarii. Moldova este parte a Romaniei. Moldovenii sunt cetateni ai Romaniei. (…) Unirea este cea de care are nevoie si Romania si Republica Moldova. Nu exista alt drum pentru restabilirea demnitatii poporului roman decat reintregirea tarii”, a spus Basescu.

El a subliniat ca, dupa aderarea la UE si NATO, al treilea obiectiv de tara al Romaniei nu poate fi decat unirea cu Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2