Basescu: Pentru mine calificativul Armatei se incadreaza intre ‘bine’ si ‘foarte bine’

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele Traian Basescu apreciaza ca Armata Romana se incadreaza din punctul de vedere al calificativului intre “bine” si “foarte bine”, cu apropiere mai mare de “foarte bine”, transmite Agerpres.

“As spune ca pentru mine Armata se incadreaza intr-un calificativ dintre ‘bine’ si ‘foarte bine’, undeva intre cele doua calificative, cu o apropiere mai mare de ‘foarte bine’ in raport cu resursele pe care Armata le-a avut. Daca i-am fi dat mai multa resursa, cu certitudine calificativul ar fi fost ‘foarte bine'”, a declarat Basescu joi dupa prezentarea bilantului Ministerului Apararii Nationale (MApN) pe anul 2013.

El a aratat ca apelul sau de la bilant a fost “ca resursa, atat cat este, sa fie utilizata pe prioritatile majore de crestere a capacitatii de reactie a Armatei Romane”.

Seful statului a precizat ca a subliniat in cadrul bilantului ca desi ultimii ani, care au fost de criza, au redus consistent bugetele militare, s-au realizat o serie de programe.

“Nu putem sa nu observam ca se apropie de finalizare programul Piranha, care a adus masini de lupta moderne in Armata Romana, nu putem sa nu observam ca programul de reabilitare si de modernizare a avioanelor C130 s-a realizat, nu putem sa nu observam ca programul Spartan, prin care s-au achizitionat avioane de transport trupe, este la ultimul avion care trebuie sa mai intre din acest program, nu putem sa nu observam alte programe de modernizare a capacitatii de lupta a Armatei si modernizarile care s-au facut deja la fregate si pasii urmatori sau sa nu observam ca s-au facut deja plati pentru avionul multirol, un avion care va spori mult capacitatea de aparare a spatiului aerian al Romaniei”, a afirmat Basescu.

El a mentionat ca acesta este ultimul bilant al MApN la care participa in calitate de presedinte al tarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2