Basescu: Romania risca sa reintre intr-o perioada de criza economica

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca in Romania exista bariere in ceea ce priveste relansarea economica si ca exista riscul ca tara noastra sa reintre intr-o perioada de criza in contextul in care Guvernul a utilizat mai putini bani pentru investitii din bugetul de stat, indreptandu-i catre asistenta sociala, scrie Agerpres.

“Daca Romania a fost una dintre tarile care au asumat solutiile rapide si ele s-au si manifestat ca atare prin restabilirea echilibrelor macroeconomice, reintrarea in deficitele bugetare si in mod spectaculos atingerea celor cinci criterii de la Maastricht asta nu inseamna ca Romania nu are probleme. (…) Avem zona de risc din economica romaneasca, zona care se afla in proprietatea statului. Mai avem si alte zone de risc in economia noastra.

Poate nu este corect sa le spun zone de risc, ci bariere in cresterea numarului de locurilor de munca si in relansarea economica. Spre exemplu, infrastructura precara, care s-ar fi putut afla in cu totul alta situatie daca fondurile de coeziune ar fi fost utilizate. Intarziem constructia de autostrazi, le construim prea incet si uneori prea scump, ca si la cai ferate de altfel”, a spus seful statului la Forumul Forbes CEE cu tema “Reluarea cresterii economice sustenabile in pietele emergente”, organizat in Capitala.

El a adaugat ca o bariera aflata in mana Guvernului si care poate fi indepartata este educatia.

“Sistemul de educatie romanesc este prea putin profilat pe economia romaneasca, nu da economiei romanesti calificarile de care are nevoie, ceea ce face viata grea pentru investitori, pentru ca trebuie sa introduca forta de munca in cursuri de calificare”, a explicat Basescu.

In opinia sa, o alta bariera este sistemul de sanatate, unde a invocat faptul ca exista un proces de depreciere a starii de sanatate a romanilor, motiv pentru care trebuie intervenit pentru accelerarea achizitiilor de tehnologie moderna in spitalele romanesti si specializarea cadrelor medicale pentru ca acestea sa lucreze cu aceste echipamente.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2