Basescu spune ca este posibil sa faca plangere penala impotriva lui Ponta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Traian Basescu sustine ca a cerut unor juristi sa analizeze daca premierul Victor Ponta ar putea raspunde in fata legii pentru unele decizii, mentionand ca este foarte posibil sa depuna plangere penala impotriva acestuia, transmite Agerpres.

„Foarte posibil, nu numai pentru coruptie si pentru abuz in serviciu: decizii ale Guvernului, decizii personale, minciuna. Am cerut deja unui grup de juristi sa vedem daca un astfel de premier poate raspunde in fata legii sau nu”, a spus Basescu, luni, la B1 TV, intrebat daca ar putea face plangere penala impotriva premierului Ponta.

Seful statului a tinut sa sublinieze ca nu are alte informatii in acest sens decat cele aparute deja in mediul public.

„In primul rand, am informatiile pe care le vedeti si dvs, nu am altele decat cele care se vad public. Sa nu o ducem in sfera Serviciilor”, a adaugat Basescu.

El a subliniat ca este vorba despre probleme de ‘actiune guvernamentala’, anumite initiative ale primului-ministru, dar si despre ‘abuzuri legislative’, prin care este servita ‘clientela politica’.

„Rompetrolul, renuntarea la 380 de milioane de dolari este un alt act de coruptie al premierului, care a incercat sa il rezolve prin Parlament. CFR Marfa, Gruia Stoica, aduceti-va aminte ce presiuni facea pe mine sa ii validez licitatia, sa desemnez castigatorul in CSAT, cand CSAT nu avea atributiuni. Acum, uitati-va la preluarea in subordine directa a primului ministru a Transgazului, a Transelectrica, pentru ca urmeaza sa se vanda actiuni. Este fara precedent. Niciun prim-ministru nu si-a luat niste companii in subordine directa”, a sustinut Basescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2