BĂTĂI DE CAP ÎN PASURILE MONTANE – Strat de zăpadă de 60 cm în Maramureș

Pentru șoferi singurele bătăi de cap legate de iarnă pe care le mai au acum sunt legate de  traversarea pasurilor montane din județ, avand montate cauciucuri de vară deja. Deși ne apropiem de jumătatea lunii aprilie, traficul rutier se desfășoară în continuare în condiții de iarnă în județul nostru. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și partial uscat. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu trei utilaje, fiind răspandită cantitatea de 13 tone de material antiderapant pe DN18 în Pasul Gutai, respectiv în Pasul Prislop.

Pe sectoarele de drumuri județene nu s-a acționat cu material antiderapant, acestea avand partea carosabilă curată și parțial uscată. În Maramureș la acest moment cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este bună, vântul prezinta intensificări pe creste. Stratul de zăpadă măsura pană la 60 cm la stația meteo Iezer. Debitele si nivelurile cursurilor de apă au fost in scadere.

CJSU anunță că vremea se va incălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu innorări după-amiaza și prima parte a nopții. Local va ploua. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei, iar in zona pe crestele montane inalte cu intensificari de peste 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 11 grade, iar cele minime intre 3 si 5 grade. In zonele joase vor fi conditii de ceață.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu