BĂTAIE DE JOC –Au tăiat curentul în casă ca să fure 24 de cartușe de țigări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus recent punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, constând în aceea că în noaptea de 08/09.07.2018, patru persoane au pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate situată în Recaș, jud. Timiș, ulterior decuplării imobilului de la rețeaua de energie electrică, unde împreună au exercitat violențe asupra persoanei vătămate, imobilizând-o în pat, timp în care unul din cei patru a scotocit în lucrurile persoanei vătămate, a găsit și a sustras suma de 1500 lei și 24 buc. cartușe cu țigarete mărcile Rothmans, Jing-Ling și Asima, după care cei patru au părăsit locuința persoanei vătămate.

„La data de 03.03.2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara cu o propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. Prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara din data de 03.03.2022 s-a admis propunerea procurorului și s-a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați pe o perioadă de 30 de zile.

Ce-a de-a patra persoană care a participat la faptă nu a fost localizată până în prezent, existând suspiciuni potrivit cărora s-ar sustrage urmăririi penale”, anunță autoritățile.

Pentru cei care se întreabă, motivul pentru care a trecut o perioadă relativ lungă de la momentul comiterii faptei și până la momentul punerii în mișcare a acțiunii penale și a arestării preventive a celor trei inculpați se datorează faptului că a fost necesară, mai întâi localizarea autorilor, astfel încât să se recolteze probe biologice în vederea efectuării de expertize genetice judiciare și criminalistice (3 expertize), în vederea stabilirii suspiciunii rezonabile a participării celor trei inculpați la comiterea faptei și prezenței lor în locuința persoanei vătămate.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu