Bazinul de inot din Baia Mare ar putea fi inchis

Potrivit directorului Cornel Savoiu, bugetul  alocat de Minister pentru Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures in anul 2013 a fost de 200 de mii de lei, suma ce s-a folosit in mare parte la plata salariilor lunare ale celor 22 de functionari publici din sistem.

Avem dotari de ultima generatie in anumite baze sportive, insa nu ne permitem sa le intretinem. Numai costurile aferente intretinerii bazinului de inot din Baia Mare, de exemplu, plus utilitatile, ar depasi, dupa calculele directorului, suma de 300 de mii de lei anual.

“Bazinul de inot este al doilea din tara, dupa cel de la Izvorani, care are instalatie de ventilatie si dezumidificare. Deci ofera conditii ideale atat pentru antrenament, pregatire cat si pentru concurs.

Necazul este ca aceasta instalatie, ca sa functioneze, cheltuieste undeva la 40 de mii de lei pe luna numai curent. Pe lunile de iarna se mai adauga gazul si apa si costurile la bazinul de inot ajung undeva la 800 de milioane (lei vechi) pe luna”, afirma directorul DJTS Maramures, Cornel Savoiu.

 

 

Managerul se plange ca in conditiile actuale, singura varianta care a mai ramas, ar fi intreruperea activitatii la bazinul de inot.

“In situatia asta, consultandu-ma si cu structurile sportive, am decis ca din totalul de 24 de ore cat trebuia sa functioneze instalatia de ventilatie si dezumidificare sa o utilizam intre patru si sase ore.

Va dati seama care sunt urmarile la aceasta actiune. Practic, solutia viitoare va fi incetarea activitatii pentru ca atata timp cat nu utilizam la capacitate maxima aceasta instalatie se deterioreaza in timp, circa patru-cinci ani de zile”, declara Savoiu.

Alina BOHĂŢEL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Stefan

  22 de funcționari publici în ”sistemul” bazinului de înot??? Și te miri că n-ajung banii? Cât despre dl. Săvoiu , precis nu are salarul minim pe economie. Pe de altă parte sub-bugetarea este o acțiune premergătoare preluării de către Imperator Maximus a bazelor sportive. Aplică tactica ”Hai să ne plângem că ministerul n-are bani.. așa-i că mai bine îl donăm Consiliului Local .. ” Iar cel mai iubit dintre băimăreni va ști pe cine să pună șef, va lua un nou credit pentru reamenajare, întreținere , va da gratis intrare pentru sugari și pensionari, și iac-așa mai departe…. contracte, licitații, lucrări, bani, credite, populism, deturnare de fonduri, frauda economică apoi electorală noi muncim cu drag

  Reply
 2. dilau

  prietene savoiu, beleaua e alta, bazinul ala nu produce absolut nimic.de zeci de ani e condus, nu prost ci foarte prost.orarul pentru public total aiurea – dupa 2 bombe si o pluta erai scos afara -, preturi destul de piperate, pilele de la intrare – jumatate intra moca-.apoi ati venit cu adeverintele alea cretine – ca esti absolvent michael phelps si de la doctor-.auzi,stau si ma uit la foto,mai exact la peretele ala din spate.chiar nimeni nu vrea sa-si faca putina reclama acolo?.doar intreb, nu dau cu parul.

  Reply
  1. STEKO

   si daca s-ar darima si s-ar face o parcare cu plata,cu bannere mari pentru publicitate ce ar fi?la intrare vre-un fin de-al lui K..,fara bonuri,parcare gratis pentru cei cu jeep-uri,ca doar Lapusul nu-i departe.si e si gratis…

   Reply
   1. dilau

    prietene steko, idea nu era sa dam de pamint cu bazinul ci sa scotem ceva gloante cu el.hai ca ti-l facem cadou tie, poate ne spui si noua ce ar face un capitalist inrait – ca tine – cu el?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1