BEC stabileste miercuri numarul de ordine pe buletinele de vot a formatiunilor politice care participa la europarlamentare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

BEC va stabili miercuri numarul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice si aliantelor electorale care au depus liste de candidati, precum si a candidatilor independenti, potrivit calendarului alegerilor aprobat prin hotarare de guvern, informeaza AGERPRES.

Ordinea se va stabili prin tragere la sorti, candidatii independenti se vor trece la sfarsitul buletinului in ordinea inregistrarii candidaturilor, potrivit Hotararii de Guvern 81/2019 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European.

Candidaturile formatiunilor politice pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, admise de BEC raman definitive, potrivit calendarului aprobat de Guvern, care prevede ca incepand din 16 aprilie acestea raman definitive.

Biroul Electoral Central a admis prin decizii candidaturile unui numar de 13 formatiuni politice si a trei candidati independenti.

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare incepe pe 27 aprilie.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 26 mai.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *